Renk

Gökkuşağı Kökeni Neden Nadiren Görünür?

Kısaca gökkuşağı için Güneş ışınlarının kırılmasıyla Doğada meydana gelen, en göz alıcı olaylardan biri olan ve yedi renkten oluşan bir meteorolojik olay diyebiliriz. Gökkuşağı; Sibirya’da “Güneşin dili”, Batı kültüründe bir umut ve şans sembolüdür. İran mitolojisine göre kırmızı renk hakim ise “savaş”, yeşil ise “mutluluk”, sarı ise “mutsuzluk” anlamına gelmektedir.

Pek çok kültürü etkilemiş olan; Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor renkleri içeren ve yağmurpostalamak- gökyüzüneUmutla bakmanızı sağlayan bu doğa olayı nasıl oluşuyor?

Umut ve şansın simgesi olan gökkuşağı nasıl oluşur?

Işık ışınları su damlacıklarına bir kez girer ve çıkar. kırmak (damlaların içindeyken birkaç kez yansıyabilirler). Işınlar damlalardan çıkmadan önce bir kez yansıtıldığında, renklerin dıştan içe doğru kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor olarak sıralandığı gökkuşakları oluşur.

Işınlar iki kez yansıtıldığında renklerin sırası tersine döner. ışık ışınları Gökkuşakları, iki veya daha fazla yansıtıldığında da oluşabilir. Ancak bu formda oluşan gökkuşağı genellikle çok soluktur.

Ayrıca bir diğer değerli öğe de, gökkuşağının görülebilmesi için ufkun biraz yukarısındaki Güneş’tir. 40 derecedenÇok yüksek olmamalıdır.

Gökkuşağını ne zaman görebiliriz?

yaylı ışık spektrumları,Sabah ve akşam saatlerinde yağmur sonrası veya öğleden sonra yağmur yağdığında görülebilir.

Gökkuşağının ortaya çıkmasındaki en değerli etkenler güneş ışınları ve senin yağmurunolması gerektiğini unutmamalıyız.

Gökkuşağını net görebilmek için yapılması gereken ilk şey, güneşin arkası alınacak. Güneş geri döndükten sonra önünüze bakın ve manzaranın tadını çıkarın.

Güneş ışınları ve yağmur dışında en önemli faktör güneşin gökyüzünde olmasıdır. duruş açısı . Çünkü bazı açılardan gökkuşağı görünmüyor. Gerekli açı yukarıda da belirttiğimiz gibi yaklaşık 40 derece olmalıdır. 40 derecenin üzerindeyse gökkuşağı görünmez.

Gökkuşaklarının en yaygın görüleni birincil olmakla birlikte, bazen aynı anda birden fazla görülebilirler. çift ​​gökkuşağı‘Gökkuşağı’ olarak adlandırılan bu durumda, gökkuşağının oluşması için gerekli açı sağlandığında neredeyse her zaman gökyüzünde tek bir gökkuşağı görürüz.

Ancak bazen belirli hava koşullarında o açıdan yansıyan ışık dağılır, tekrar saçılır ve başka bir uygun açıdan tekrar gözümüze ulaşır. Bu durumda tıpkı bir gökkuşağı gibi 2 görüntü oluşur. Bu “çift gökkuşağı” adı verilir. Teknik olarak 1 gökkuşağı var ama o gökkuşağının 2 kopyası gökyüzünde beliriyor.

Gökkuşağının altından geçebilir miyiz?

Köçek sinemasında Müjde Ar’ın gökkuşağının altına girip cinsiyet değiştirdiği sahneyi bazılarımız mutlaka hatırlar. Hatırlamayanlar bakıp biraz gülebilir. Tıpkı bu filmdeki gibi gökkuşağınınAltından geçmek maalesef mümkün değil.

Gökkuşağını görebilmemizin nedeni güneş ve su damlaları Bize göre yanlış konumda olmalarına bağlı. Gökkuşağına doğru ilerlersek, bize göre konumu bire bir kalacaktır. Yani biz hareket ettikçe o ilerleyecek ve ona ulaşmamız imkansız hale gelecek. Ama kendisi göremese bile oburun gökkuşağının altından geçtiğini görmemiz o kadar da kötü değil.

Efsaneye göre, altında bir kase altın olan gökkuşağının sonu nerede?

()

Aslında gökkuşağının sonu ya da başlangıcı yoktur. Gökkuşakları dünyanın yüzeyinden görüntülendi yarım daire biçiminde görünür. Ancak, yüksek bir dağın tepesinden veya yüksekten uçan bir uçağın içinden baktığınızda, gökkuşağını tam bir daire içinde görebilirsiniz.

Genellikle yarım daireden daha azını görürüz çünkü zirveler ve binalar Görüş alanımızı daraltıyorlar. Yarısından fazlasını görmek ve bu inanılmaz doğa olayına tanık olmak için dağın zirvesine çıkmanız veya uçağa binmeniz gerekiyor.

Kaynak: Stack Exchange, Howstaffworks

habersusuz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu